June 24, 2011

Jaanipäev!

Kuna me Hannaga ei saanud osa päris Eesti jaanipäevast, siis tuli korraldada jaanituli Taanis Eesti moodi. Läksime parki ning panime grillitule hakkama,
grillisime Hanna marineeritud kana, mis oli vägagi maitsev.
Hanna näitas oma grillimistaset ka. Kõrgtase!Siis kutsusime rahva kokku ning suundusime Frederiksberg havn'i,
süütasime päris oma jaanitule ning isegi bänd tuli kohale, kelle kutsunud olime! Ning me olime üllatunud orkestri repertuaarist - nt sai kuulda ABBA muusikat, kuid Eesti sülti tuli ka.
Nii me siis seal kõik istusime, mõned ka seisid ja nautisid neid mõnusaid muusikarütme.
Me olime ka oma saavutustega päris rahul ning nautisime ka seda jaanipäeva täiel rinnal. Kõhud olid pungil täis, nagu jaanipäeval ikka kombeks!
Kui kell hakkas 23 liginema mõistsime, et taanlased nii kõvad jaanimöllu inimesed ei olegi, sest mingil hetkel hakkasid nad kõik lahkuma. Aga no anname andeks, sest neil täna ikkagi tööpäev. Võib-olla oli asi ka selles, et park, kus me olime suleti idee poolest 23:00. Umbes sel ajal KUSTUTATI meie jaanituli veega ära! Kujutate ette? Eestis lastakse sel ikka lõpuni põleda. Aga no hea küll, selle andsime ka andeks, sest me viibime ikka Taanis antud hetkel.
Aga ma arvan, et 23:30 ajal, tuli üks tädi meie juurde, kes ütles, et park suletakse ning oleks meeldiv, kui me lahkuksime ning soovis meile ilusat koduteed. Viisakas oli. Eks me ka siis pakkisime asjad Taani moodi kokku ning liikusime kodu poole.
Selline jaanipäev siis, millega ma igati rahule jäin! Sest seltskond oli hea ning söök maitses hästi! :)